Bewoners

Waarom een hospice?
Iemand die niet lang meer te leven heeft, wil meestal thuis sterven. Soms kan dat niet. Opname in een hospice is dan een goed alternatief.

Kwaliteit van leven, óók in de laatste levensfase
Hospice Thuis van Leeghwater is een warm thuis voor iedereen die zorg nodig heeft in zijn of haar laatste levensfase, ongeacht woonplaats, achtergrond of religie. Wij bieden palliatieve terminale zorg. Dat wil zeggen dat de zorg gericht is op kwaliteit van leven en niet op genezing. Persoonlijke aandacht, pijn- en symptoombestrijding staan daarbij voorop.

De bewoner staat bij ons centraal. Wij zullen er zoveel mogelijk voor hem/haar zijn en er alles aan doen om hem/haar deze laatste levensfase zo goed als mogelijk te laten beleven en eventuele laatste wensen helpen te vervullen.

Wij stemmen de zorg zoveel mogelijk af op de wensen en behoeften van onze bewoners. Er zijn verpleegkundigen aanwezig die verantwoordelijk zijn voor deskundige zorg en begeleiding. Vrijwilligers ondersteunen de verpleegkundigen bij de werkzaamheden, maar worden ook ingezet om met de bewoner naar buiten te gaan, samen de krant te lezen of om er ‘gewoon’ voor hem/haar te zijn.

Landelijke en centrale ligging
Het hospice ligt in het hart van Middenbeemster, vlakbij de winkels en diverse restaurants.

We zijn gevestigd in een vrijstaande, huiselijke dorpsvilla met een beschutte tuin. Het hospice is goed bereikbaar uit Amsterdam, Alkmaar, Waterland, West-Friesland en Zaanstad.

Comfort
Op de begane grond zijn vier mooie eenpersoonskamers met openslaande deuren naar de besloten tuin, eigen badkamer, TV, CD/DVD-speler, Wifi, koelkast en telefoon. De kamers zijn voorzien van geluidsisolatie. We vinden het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen. Bewoners kunnen de kamers dan ook zelf naar smaak verder inrichten met persoonlijke spullen. Voor minder mobiele mensen is er een separate badkamer met een speciaal jacuzzibad beschikbaar.

Huiselijkheid
Bezoek is de gehele dag van harte welkom, er gelden geen vaste, beperkende bezoektijden. Tevens kunnen bezoekers tegen een geringe onkostenvergoeding mee-eten of blijven overnachten. De logeerkamer is op de eerste verdieping maar er kan uiteraard ook een bed op de bewonerskamer worden bijgeplaatst.

De centrale, ruime huiskamer is bestemd voor gezamenlijk gebruik door bewoners en bezoekers. Koffie en thee staan altijd klaar.
In het hospice geldt een ‘niet roken’-beleid. Voor bewoners die toch willen roken, proberen wij een zo goed mogelijke oplossing te vinden.

Bewoners mogen een huisdier meenemen na overleg.

Hospice-Beemster-Thuis-van-Leeghwater
13781857_1849053675328771_33353175700975295_n-1
13010675_1808327749401364_5835587814860833097_n-1
jan_9428-1
Neem contact met ons op

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search