Schilderijen expositie mevrouw Elly Hoogland – Gabriël

In het cultureel centrum ” Onder de Linden” te Middenbeemster is van 8 februari t/m 27 maart 2020 een tentoonstelling ingericht van fraaie schilderijen van mw. Elly Hoogland – Gabriël. Zij was een begenadigd kunstenares. Elly was in de zomer van 2019 een bewoonster van ons Hospice Thuis van Leeghwater. In augustus 2019 overleed zij. Naast vele mooi en dierbare herinneringen laat zij ook een 70-tal schilderijen na.

En in haar gedachtenis kreeg haar dochter Karin het idee om van een groot deel van haar werken, abstract en stillevens, te exposeren.

En daarbij wil Karin, uit dankbaarheid voor alle goede zorgen in die laatste periode aan haar moeder, enkele fraaie en unieke  exemplaren verkopen, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt van ons Hospice Thuis van Leeghwater.

Zij hoopt hiermee het goede werk binnen ons Hospice te kunnen ondersteunen.
De schilderijen zijn aantrekkelijk geprijsd in de hoop dat veel schilderijen een nieuwe eigenaar krijgen en het een mooi bedrag voor het Hospice oplevert.

Elly ontdekte haar schildertalent midden jaren ’90. Om andere technieken te leren nam ze les bij Bep van Os. Zij leerde van alles over tekenen en aquarelleren. Later nam ze ook les bij Marty Komen om met verschillende technieken en materialen te werken.

De opening van de expositie is op zaterdag 8 februari 2020 van 13.00 – 17.00 uur met een vernissage en verkoop van een aantal werken.
Hoort zegt het voort en komt allen!

Drieling in het rood
Vrouw in rust