Hospice ontvangt fraaie cheque van de NAM

Het Hospice Thuis van Leeghwater heeft op woensdagavond 11 juli een fraaie cheque van de NAM mogen ontvangen, uit handen van wethouder mw. Aagje Zeeman.

Deze fantastische bijdrage betekent veel voor ons Hospice. Hiermee hopen we het project ‘zonnepanelen voor het Hospice’ af te kunnen ronden.

Dhr. Hugo Oskam en mw. Marianne Knol van de NAM hadden de grote eer om naast het Hospice nog zes andere organisaties en instellingen te belonen met een waardevolle cheque.

In het restaurant Stoer in Noordbeemster werden we warm onthaald met koffie en gebak. De NAM  heeft met de campagne “ Steek energie in de buurt” het Hospice Thuis van Leeghwater figuurlijk in het zonnetje gezet.

Dhr. Frits Janssen, Vrienden van het Hospice, zag bij toeval de oproep voor deelname aan deze campagne en stuurde op de valreep het inschrijfformulier in.

“Groot was de verrassing dat wij één van de gelukkige winnaars mogen zijn. Op het dak van de Hospice worden 36 zonnepanelen geplaatst waarmee ons energieverbruik zo laag mogelijk wordt, het liefst energie neutraal. Hiermee hopen we voor de toekomst een groter bestaansrecht te bereiken.”

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) kent een lange geschiedenis in de gemeenten Beemster en voormalig Zeevang. De eerste activiteiten vonden al in de jaren 60 plaats.

Nu wordt enkel nog gas gewonnen in Westbeemster en Noordbeemster.

Al jaren halen zij dus energie uit de diepe Beemster bodem, dagelijks zo’n 1 miljoen m3 gas.

Met deze campagne wil de NAM iets terug doen aan de buurt.

Daarom nodigde de NAM buurten en instellingen op in de Binnendijks om hun project aan te melden voor een fraaie financiële bijdrage. Hoeveel deze zal zijn werd nog niet bekend gemaakt, maar grote tevredenheid heerste bij de aanwezigen die nu hun droom voor hun project kunnen realiseren.

De overige zes winnaars zijn;

De Wereldtuin in Westbeemster, de Zwemclub De Waterratten te Z.O. Beemster, de Buurtvereniging de Brongasbuurt, Landman Zorgboerderij in Middelie, de Dorpsraad Kwadijk op de kaart en de Warder IJsvereniging.

Hospice ontvangt fraaie cheque van de NAM
SAMSUNG CSC